6 augusti 2013

Grågrisen

Och nu för er underhållning - tre bilder med vad som troligen är den sötaste kaninen i världen. Så tycker vi i alla fall. Sixten Kanin. Sixten Blixten. Grågrisen. Sixten springer lite som han vill så här på sommaren. Dörrarna står öppna och han springer in och ut. Men aldrig bort. Trädgården och huset är Sixtens kungarike. För här är han Kung. Tycker han själv.

På morgonen när man öppnar ytterdörren så blir man nästan omkullsprungen av en grå skugga. Som hoppar och krumbuktar. Som springer fort, fort. Som tvärstannar och äter något gott. När springet har tagit slut, sätter han sig på verandan och glor. Ett tag. Sen går han in och sover middag under tv-soffan. Även om man är en fullvuxen kanin, måste man sova middag. Det är skönt.

Efter vilan kurrar det i magen och då måste man ut igen och jaga. Jaga maskrosblad. Och gräs. Och om man har tur så kan man äta mattes Hostor och prydnadsgräs hon har i krukor här och där. Det blir lixom som en liten buffé. Om man är en liten kanin. När magen är full är det hopp och spring för hela slanten. Om både ytterdörr och verandadörr är öppna, kan man springa tvärs igenom huset. Har man tur kommer det en människa precis då, som blir jätterädd av den Grå Skuggan. Det är kul. Tycker Sixten. Inte människan.

Sen när kvällen och mörket kommer, då måste små kaniner gå och sova. Oftast kommer Sixten själv in. Sådär vid 21.00 ungefär. Det är lagom. Men ibland, när kvällen är extra förförisk, med många dofter från när och fjärran, då kanske det måste lockas och pockas. Med popcorn. Det funkar alltid. För Sixten älskar popcorn. Mer än något annat.


/ak och sixten

2 kommentarer:

  1. Måste bara skicka en kram till Sixten!

    SvaraRadera
  2. Sixten tackar och tar emot. Du får gärna klia honom lite bakom öronen oxå. Det är skönt.


    anna-karin och sixten

    SvaraRadera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...