Om trädgården

* * * * * Under uppdatering * * * * * 

Ca 1600 kvm i tre etage, i Nättraby, 8 km väster om Karlskrona, Blekinge. Hus och tomt är från 1961 och vi har bott här sedan 2005, då vi flyttade ner från Stockholm. Vår tomt kan väl sammanfattas med ordet "backe" egentligen. Ingenting ligger i våg lixom. Det är små backar och trappor och slänter. Ö-v-e-r-a-l-l-t. Det är jobbigt. Väldigt jobbigt. 
Men att komma från en zon 3 trädgård, till en zon 1 trädgård är ju lite av en fröjd för en trädgårdsmänniska. En ynnest! Även om det är en backig trädgård. Tror man. Det är innan man inser att även om perenner och grönsaker och ettåringar växer bra... så växer ogräset ÄNNU bättre. Vi var inte beredda på det. Vi kom hopplöst efter från start. Vi är fortfarande inte ikapp. I den här backiga trädgården så måste allt kärras upp och ner. Upp och ner. UPP OCH NER. Det.Är.Jobbigt.
Sen kan man ju fråga sig varför inget har hänt i trädgården. Vi har ju trots allt bott här en del år. Tjaaaa.... man måste ju fundera. Och planera. Och drömma. Och kanske planera lite till. Ta ett glas vin. Och drömma. Sen drev jag eget företag ett år och då blev verkligen inget gjort. 
(Det var för övrigt det år jag började med avel och försäljning av dammråttor. Det gick sådär.)

* * * * * * * * * * * * * *  
Etage 1 - entrén.

I del 1 av Hallströms Trädgård, kan du kan läsa mer om entrén och planer runtom densamma. Eller... planer och planer...önskemål. Idéer. Fantasier. Vill påpeka att det finns ingenting som talar för att det kommer att bli som jag planerar. Jag kan faktiskt nästan garantera att det inte kommer att bli det. Jag ser oftast bestämda planer som en... tja, en typ av lös inriktning på hur saker och ting kanske kan bli. För sån är jag.


I del 2 av Hallströms Trädgård går vi upp en våning till vardagsrummet. Det är här det mesta händer. Poolhäng. Verandaliv. Odlingar. Pulkaåkning. Lek och spel. Camping. Picknicks. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...