25 oktober 2013

Göra pilstaket

Japp.. jag har gjort det igen. Ett pilstaket. TILL. Kommer ni ihåg det första jag gjorde? Det är här lite större. Och på en annan plats. Så klart. Det här är alldeles bredvid trappan upp till verandan. Och rakt ovanför långa trappan från etage 1. Då vet ni exakt. Eller hur?


Jag flyttade ett par daggkåpor hit i somras. Och en kameleontbuske som jag inte vet om den kommer att överleva. Och en alunrot. Och en hortensia som jag trodde hade dött. Men som inte hade det. Jag hade tydligen satt den bredvid alunroten (limegrönt och mörkrött = snyggt). Och sen glömde jag bort den. Tills i somras när jag helt plötsligt såg något limegrönt så där snyggt bredvid alunroten.


Eftersom rabatten de stod i var under omarbetning flyttade jag de till den här mixade "så länge"rabatten. Bredvid verandatrappan. Och daggkåpor och kameleontbuske. Tyvärr, så upptäckte jag när jag grävde ner de att jorden lämnade en del hel att önska. Och då är ju löv bra. Maskarna älskar löv. Och gräver sig upp ur jorden och drar ner löven. Det är bra. Då luftas jorden. Och sen bajsar de ut resterna. Det är ännu bättre. Då får jorden näring.


Men torra höstlöv är lätta. Och flygiga. Och vill inte ligga kvar om det kommer en vindpust. Då är det bra att man har pil. Så man kan göra pilstaket. Så löven ligger kvar där man vill ha dem.


Och sen är det ju så himla bra för löven blåser inte ut på trädgårdsgången. Och lägger sig om en matta på den. För då kanske man inte skulle se allt ogräs jag har mellan plattorna i trädgårdsgången. Ogräset som jag fick ett psykbryt på och svor på att förinta från jordens yta, HÄR.


Till mitt försvar så började jag. Köpte till och med en specialborste/skrapa för att rensa mellan plattorna. Men det var ju så trååååkigt!! Så jag gick och tog mig en kopp kaffe och tänkte på roligare saker istället. Det funkar alltid när man är sur. Kaffe. Och att tänka på roligare saker. Som.... pilstaket!

/ak


2 kommentarer:

  1. Aha... ..bra tips! Jag vill också ha kvar alla löv. Frågar tom grannarna om jag kan få deras. De säger ja och sen kör de sina säckar nån annanstans!! Somligt förstår jag inte. Nu är jag lite sur på mig! Jag hade tänkt kratta upp torra löv förra veckan och spara i sopsäckar för mina bokashihinkar i vinter. Meeen tog inte vara på nuet :-)

    Kram från Carina

    SvaraRadera
  2. Asch... va dumt! Men ibland hinns det lixom inte med. Jag har krattat upp fyra säckar löv som står och väntar på att bli mull. Men eftersom vi (och grannarna) har så många och stora träd så tar det lixom aldrig slut med löven. Så jag blev lat och krattade upp det direkt i rabatterna istället. Så vinden kunde blåsa ut löven på gräsmattan igen. :/ Därav, pilstaketet. :D


    /anna-karin

    SvaraRadera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...