22 oktober 2013

Gör en egen fladdermussvärm till Halloween

Halloween är ingenting vi firar som så.... men jag är barnsligt förtjust i dekorationerna. Det är något med det spöklika och läbbiga som ger min inre häxa en chans att uttrycka sig. Men - och det här är viktigt - det ska inte vara "skräckfilmsläskigt". Du vet, med blod och massmördare och slakt. Näe, det ska vara spöken och häxor och trollkarlar och vampyrer och troll osv.... Det är kul!

Min ständiga källa till inspiration - Pinterest - fladdrar över av fladdriga fladdermöss just nu. Så här inför Halloween asså. Kolla HÄR bara får du se. Fladdermöss högt och lågt. I papper, trolldeg, tyg, glitter.... you name it.Och det är klart, vem vill inte ha en flock fladdermöss? Jag bara undrar. Så, sagt och gjort. Jag gjorde min flock igår och den tog verkligen inte lång tid att göra. Och eftersom jag hade hobbykartong och fiskelina hemma och hela trädgården full av grenar så kostade det här lilla projektet mig totalt ... ingenting. Perfa!!

Fladdermusattack i vardagsrummet!

Så... vill du oxå ha en fladdermussvärm i vardagsrummet? Då gör du så här:

 1. Ut i skog eller trädgård och klipp till en gren.
 2. Häng upp den i fisklina på önskad plats.
 3. Hitta en fladdermusbild på nätet eller rita en själv och klipp ut en mall i tjockare kartong av den.
 4. Malla av fladdermusen på svart hobbykartong med en blyertspenna och klipp ut. Jag gjorde 8 mindre och 7 stora fladdermöss.
 5. Skåra en linje i mitten på varje fladdermus så du enkelt kan vika den dubbelt och böj sen till vingarna lite för 3D-effekt. 
 6. Tryck hål med knappnål antingen igenom "kroppen" eller ena vingspetsen, trä en tunn fisklina igenom och häng sen upp fladdermusen på grenen.
 7. Klart!

Rita med blyerts. Det syns på det svarta pappret.

Flocken i motljus.


/ak2 kommentarer:

 1. Otroligt snyggt! Tror inte jag hinner laga iår och min son är lite för ung för att uppskatta men nästa år fladdermöss. Iår kanske man använder tekniken till nå juligt ;)

  SvaraRadera
 2. Tack Marion! Japp, det är klart du ska göra något juligt istället! :) Själv håller jag just nu på att klippa 28000 små stjärnor från gamla julkort till en liknande mobil. Suck... jobbigt blir det. :D


  /anna-karin

  SvaraRadera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...