12 december 2013

DIY Hemmagjord Baileys

HO HO HO.... Hemmagjord Baileys. Smaka på det du. 
Hemmagjord Baileys. 



Mjuk och len Baileys. Mjuk och len och god och-stark-så-sockorna-trillar-av Baileys. Perfekt att värma upp sig med så här års när glöggen står en upp i halsen. Men man vill ha något gott. Och sött. Och starkt.




~ Den är som en lyxig chokladpralin i dryckesform.
~ Den funkar sommar som vinter.
~ Den är len som silke och sammet. Tillsammans. När jag tänker efter... det är lite som att dricka silke och sammet. Minus ev. tygludd såklart.
~ Den är god efter maten.
~ Eller före maten.
~ Eller när som helst. Utan mat. Fasiken, den är god halsad direkt ur flaskan!
~ Den är god till kaffet.
~ Och i kaffet.
~ Den lugnar stressade nerver. Speciellt stressade julnerver. När det är trängsel och långa köer och samma, gamla, infernaliska julmusik i alla butiker. Hela. Tiden. ÅK HEM, istället. Sätt på egen mysig julmusik. Häll upp ett glas hemmagjord Baileys... och slappna av.

Jag kan fortsätta, men vi hoppar direkt till receptet. Eller vad säger du?

 



Du behöver:
  • 4 dl vodka
  • 1 burk söt kondenserad mjölk (ca. 400gr)
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 2 dl 3% mjölk 
  • 2 msk chokladsås av bra kvalitet. Den ska var mörk och riktigt chokladig. 

Gör så här:
  • Häll alla ingredienser i en skål.
  • Blanda väl. 
  • Njut.
Förvara i kylskåp. Den bör hålla lika länge som bäst-före-datumet på grädden. (Hehehe... som om hållbarheten skulle vara ett problem.) Det går även att använda kaffegrädde om du vill spara lite kalorier. Men ärligt.... det skulle aldrig jag göra. Det där skrev jag bara för att det stod i receptet att man kunde göra det. ;) 

Varning: Drick långsamt. Överintag kan resultera i blossande kinder, vinglig gång samt överdrivet högt skrattande åt inte så särskilt roliga skämt. Samt suddig syn. Se exempel nedan.



Jag har hört rykten om att man istället för vodka kan använda whiskey. *svimmar* Måste. Prova. Det. Snart.


/ak

18 kommentarer:

  1. Den där lät alldeles för god och med Whiskey kan den ju absolut inte bli sämre, den måste testas, tack för receptet :)

    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är ju löjligt god som den är, men det kan bara bli bättre med whiskey som jag ser det. Måste väl dricka upp den här batchen först så kan jag göra en till med whiskey. Till helgen alltså. BWAHAHAHAA......


      /anna-karin

      Radera
    2. Den var löjligt god också med en len cognac,rekomenderas :D

      Radera
    3. Vad kul!! Och allvarlig, jag tror det funkar med nästan allt! :D Vi ska nog prova och göra en batch med rom oxå. Tror att det kan bli riktigt smaskigt. Mmmmm....


      /anna-karin

      Radera
  2. Låter inte bara gott, du skriver så roligt också, kanske några droppa Bailys innanför västen. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näääe.... vaddå? Några droppar Baileys innanför västen?? HINKAR MED BAILEYS, innanför västen. Hinkar! ;)


      /anna-karin

      Radera
  3. Mums låter helt underbart gott måste prova men blir nog med whiskey hallå helgen skynda o kom nu o du tack för tipset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det måste bli en batch med whiskey oxå. Som Eva sa där uppe, det kan inte bli sämre, lixom. ;)


      /anna-karin

      Radera
  4. ska man göra något med den konc, mjölken

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näpp... bara röra ner den tillsammans med de övriga ingredienserna. :D Och kolla att det är "söt kondenserad mjölk". INTE "koncentrerad kondenserad mjölk". :)


      /anna-karin

      Radera
  5. Yum yum yum fast om jag får va lite viktig så e det ju hemmagjord dooleys för Baileys e gjord på virre men prova, det ska jag! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst får du vara lite "viktig" Linda. ;) Dooleys har jag nog aldrig smakat, så kan jag inte säga något om jämförelsen. Men den här smakar precis som Baileys. Fast... det kanske är same, same but different. Som man säger. ;)


      /anna-karin

      Radera
  6. Åhh så gott det lät!!! Kunnde nästan känna smaken så bra beskrev du den :-) Tihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt.... ännu en lurad ner i Baileys-träsket. Välkommen. Moahahahaha..... ;)


      /anna-karin

      Radera
  7. Tack för receptet och ett trevligt inlägg. Du har humor, du...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv du, GladiGrönt! :D Och drick försiktigt.... det är faaaarligt gott. ;)


      /anna-karin

      Radera
  8. syyyndigt goood! lägger sej som en varm filt runt kroppen.Det ÄR svårt att dricka bara en..Man hinkar gärna in många ,fniss :)Tack för din super coola sida!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehehe..... japp, det är väääldigt lätt att hinka många glas. Det är lite sådär att man går runt med ett lyckligt fånleende på läpparna när man har ett glas hemmagjord Baileys i handen. Eller hur? ;)


      /anna-karin

      Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...