16 december 2013

Julgranen anno 2013

Vi hade tänkt att vi skulle ha en mindre gran i år. 

Det gick sådär. 


Vi åkte till vårt vanliga ställe (där vid macken) där de alltid har nyfällda, vackra granar. Jag svär på att alla var lika fina så det var bara storleken som vi tvekade på. Vi skulle ju ha en mindre. Tio minuter senare åkte vi hem med den här... lilla.
Först upp med ljusen. Ska jag vara ärlig, så hade jag nöjt mig så här. Jag är inne på enkla saker i år och om det bara hade varit upp till mig, så hade jag kanske inte hängt upp några saker alls i granen. Men, lilla Fröken har ju en och annan sak att säga till om så det var bara att fortsätta.
Vi har som tradition in min släkt, att ha små lyktor på julgransljusen. Alla i vår familj har en uppsättning som jag och min far gjorde för många, många år sen. Det första setet kommer från min mammas föräldrahem. Morfar köpte de i en kiosk på Tomtebogatan i Stockholm, inte långt ifrån där de bodde.

Och de här lyktorna måste vara med. De måste. Det är tradition. Fast ska jag vara ärlig, så tvekade jag lite ändå. Hade vi struntat helt i kulor och annat hade jag kanske skippat de, men nu fick de komma med. Trots att de har "fel" färg. ;) Jag får nog ta och göra en uppsättning i silver och vitt oxå. (Fast nästa år är jag väl inne på svulstigt och mycket och guld och glitter igen. LOL)
Men jag stoppade vid girlanger. Bara kulor. I rött, vitt och silver. (Ok, och några röda med lite guldglitter på.) Och rött kastglitter. Inte ens den guldfärgade spiran kom upp. Och för mig räcker det här bra.
Det blir nog jul i år oxå. Tror ni inte? ;)

Har ni klätt er gran ännu? Och har ni några traditioner runt den som inte får brytas?


/ak2 kommentarer:

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...