7 december 2013

Första snön

Så kom den då, snön. Det var stormen Sven som levererade den. Efter ett par dagar frenetiskt blåsande lugnade det äntligen ner sig idag och solen kom fram. Då passade vi på att gå ut ett tag. Helt otroligt så hade Miscantusens vippor klarat sig galant och de stod rakryggade i vintersolen, som för att säga "Ha, var det allt du hade, Svempa?"  


Någon annan som var glad, och kanske då mest för snön, var Lilla Fröken. Hon lyckades köra några varv med snow racern (ja, vi har faktiskt en alldeles egen pulkabacke på tomten ;) och börja bygga ett snöfort innan det var dags att gå in och dricka varm choklad. 


Någon annan som däremot var måttligt imponerad, var Sputnik. Han har legat inne och trynat ända sen Sven kom och hälsade på och tyckte väl oxå att det var dags att gå ut en sväng. Och lufta svansen lixom. Och så ligger det sånt där vitt otäckt på marken. Sjuttsingen oxå.


Själv är jag mest glad över att det slutat blåsa. Jag fick springa runt och hämta krukor och tallgrenar som jag haft på verandan runt hela huset. Fast det var ganska mysigt i solen. Man saknar henne, Solen, när hon inte är här så mycket. 

Blåste det mycket hos er? Och överlevde trädgården i så fall?

/ak2 kommentarer:

 1. Den där Sven blåste av sig i södra Sverige så här i Jämtland såg vi inte röken av honom. Dock har det blåst i omgångar tidigare, så skidtvälingarna i Östersund fick ställas in bl.a
  Idag har det varit en riktigt skön dag. Har skottat snö som kommit i lagom mängd ( 5 cm ) i lagomt väder ( -5 och lite sol. )

  Hälsningar IngaLill

  SvaraRadera
 2. Var glad för det IngaLill. De där stormarna är inte så mycket att ha, tycker jag. ;) Blåste som attsingens här ett tag.
  Det låter som om ni har en härlig dag däruppe! Fortsätt njut. :)


  /anna-karin

  SvaraRadera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...