27 mars 2014

DIY enkelt sätt att dölja ful vägg

Dagens DIY tips - dölj fula håliga väggar genom att göra fler hål i dem. HÄPP! Ok, så jag har ett pysselrum.  Det ser oftast för taskigt ut. Prylar Ö-V-E-R-A-L-L-T. Har under alla år lärt mig att jag är en visuell person och att min kreativitet hänger ihop med det. Att jag ser saker. Jag ser något och det sätter igång nån process i hjärnan. Om jag har allt bortstädat ser jag inte prylarna och då sitter jag där, omgiven av tusen roliga saker, och undrar vad jag ska göra.

Det var likadant när jag drev företag. Så länge mitt bord var täckt av silver, ädelstenar, halvgjorda projekt och verktyg så sprutade jag ur mig idéer. En kombination av stenar eller kanske en halvfärdig ring som hamnade bredvid en bit silverplåt fick mig att se nya möjligheter och designs. Städade jag undan alla grejjer slutade med att jag håglöst satt och plockade lite med tänger och hammare, undrandes vad jag skulle göra. (Ett inte helt unikt beteende för silversmeder har jag förstått. ;)Hur som helst  - mitt rum är Dotterns gamla barnrum. Det är rätt risigt. Taket börjar bli rätt uschligt och väggarna.... väggarna är ett alldeles eget kapitel. Efter att miljoner barnteckningar, planscher på Disneyprinsessor och tavlor som jag i någon naiv illusion trodde skulle "pigga upp", har suttit på väggarna, antingen med nålar, spikar eller kludd, så är de liiiite håliga. (Tänk schweizerost.) Och där kludd har suttit så har färgen släppt från tapeten. Inte snyggt med andra ord.En målning och renovering av rummet ligger absolut på att-göra-listan. På typ plats 782. Inte prioriterat alltså. Vad gör man då? Om man lessnar på alla hål och fula fläckar? Man döljer de så klart. Genom att göra nya hål. Och hänga upp tavlor lite slumpmässigt i en grupp.Här sitter ett gäng med tapetprover. Och en bild från nätet. Och ett gammalt foto på ett par kids som Älsklingen är släkt med på något vis. Och det bästa med den här typen av tavelgrupper? Man kan sätta upp fler tavlor när man vill och lixom bara bygga på. Lite slumpmässigt sådär. Stora och små. Olika ramar eller lika ramar.

Japp, mitt rum är faktiskt mycket finare nu. På väggarna alltså. Golv, hyllor och bord ser fortfarande för taskiga ut./ak2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack!! Ja, visst blev det! :D Och inga hål syns. Eller kluddmärken. Så himla bra, lixom. ;)


      /anna-karin

      Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...