28 november 2013

DIY Gör ditt eget snöfall i vardagsrummet
Drömmer du om en vit jul? Tja, vem gör inte det. JAG gör det. Men tyvärr vet man ju aldrig hur det blir med den saken. I alla fall inte om man bor i södra Sverige. 

Eller? 
sa hon mystiskt.

 
För att säkerställa lite snö beslöt jag mig för att fixa ett eget snöfall i vardagsrummet. På ett enkelt sätt ... som inte krävde att jag skulle dansa naken runt ett lägereld och offra bladguld till vädergudarna. Eller hur man nu gör för att påverka vädret. 

Näe, jag satte mig ner och blängde på pinnen som hängde kvar sen Halloween. Ni vet, den där som jag hade en svärm fladdermöss fladdrande runt. På samma sätt som fladdermössen fladdrade där borde ju snöflingor kunna fladdra där? Kanske i form av klippta snöflingor? Ni vet, man viker ett papper fyrtioelva gånger och så klipper man ut små jack. Men har ni någon aaaaning om hur kass jag är på att klippa ut snöflingor från papper? Seriöst. Jag suger på det. Garn å andra sidan är inte lika känsligt. Och då blev det så här. 

Du behöver:
 • ulligt vitt garn
 • pärlor el. liknande som tyngder
 • vit sytråd
 • nål
 • saxGör så här:
1. Jag lindade garnet löst runt min hand sex gånger. För det tyckte jag blev bra.
2. Sen klippte jag till tre små garnbitar.
3. Och knöt bitarna runt de sex upplindade varven som ihoptryckta blir tolv trådar.4. Klipp mitt emellan de knutna småtrådarna.
5. På de två ändarna kommer garnet att vara böjt som en ögla. Klipp upp eller klipp bort så trådarna blir fria.
6. Lägg ut dina snöflingor på diagonalen och beundra dem. Allvarligt. Gör det. Man måste stanna och beundra det man gör ibland. Gör ungefär 823 snöflingor till. Ungefär.7. Ta nu en lång bit sytråd, trä på nålen och fäst en pärla längst ner.
8. Sy rakt igenom en snöflinga och dra den dit på tråden du vill ha den. Sy först igenom en gång ....
9. ... och sen rakt igenom ett gång till. Detta för att låsa fast den något så den inte glider.
10. Häng upp och njut.

 

 Ganska enkelt va!? Inga lägereldar. Inget bladguld. Ingen nakendans. Bara snö.

Men vänta, hör jag er säga. Vi vill ju se HELA snöfallet. Det där är ju bara en massa närbilder. Jajaja... jag vet, mina små sötnosar. Men eftersom pyntningen inte får komma igång på allvar förrän till den första Advent i det här huset, så får ni vänta lite. Det ska dit fler saker nämligen. Som lixom... ramar in... allt.

På lördag, då är det Stora Pyntardagen och då kommer julen upp i huset. Och sen, på måndag.... då får ni se allting. Jag vet, jag vet..... jag är en hård och kall kvinna. Well.... suck it. ;)  

Tills dess..... May aaaaaall your Christmaseeeeessss ..... be whiiiiiite!  ♪♫♫♪♪♫


/ak


4 kommentarer:

 1. Så fiiiint! Önskar att jag hade sett det här långt tidigare. Nu är det fulltecknat inför helgen då vi har några gäster...

  Önskar dig en härlig 1:a Adventshelg!

  Kram Märit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch... du får göra ett till 2:a advent istället Märit. :)

   Hoppas du oxå får en en härligt 1:a advent.


   /anna-karin

   Radera
 2. Hahaha du e riktig rolig att läsa hihi vilken smart å enkel idé..! Tänk om jag kunde tänka lite enklare ibland, nej jag gör det skitkomplicerat i huvudet å så blir det inget alls istället.. Detta kan ju t.o.m. jag göra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe..... tackar tackar. Och saker måste vara enkla att göra. Annars lessnar jag och går och brygger kaffe istället. För det är jag iaf bra på. ;)


   /anna-karin

   Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...