7 november 2013

Dörrkrans till jul? DIY inspiration i massor.

I år MÅSTE jag fixa en fin dörrkrans till jul. Tycker det ser så trist och bart utan en på dörren. Tyvärr så har vi ett ruterformat fönster som ställer till det. Ska jag hänga kransen över fönstret?  Eller under? Eller runt? Ja, ni förstår ju dilemmat.

Nu har jag ägnat en stund (läs; en oanständig mängd tid) till att titta på olika kransar på nätet för att bestämma vad jag vill ha. (Och man kan ju undra vad som fick mig att tro att det skulle vara enklare efter det. För nätet erbjuder inte alls särskilt många valmöjligheter. *rullar med ögonen*) Spontant skulle jag säga att jag är dragen åt det mer rustika. Lite rufsigt, sådär. Men jag kikade på allt för att verkligen känna mig för.

Jag har samlat ihop ett gäng kransar som jag tycker har kvaliteter. Av något slag. Ibland vackra. Ibland finurliga. Ibland roliga. Ibland färgglada. Ibland inget alls.

Det finns t.ex röda kransar. Det är väldigt juligt. Personligen dras jag åt de lite rufsigare.
 1. Strumpa
 2. Rufsig
 3. Mindre rufsig
 4. Röd rosett
 5. Polkagris
 6. Röda bär
Sen finns det väldigt vackra gröna kransar. Det är ju rätt enkelt oxå .Om man inte vill binda själv så säljer varenda blomsterhandlare med självaktning neutrala grankransar som man kan dekorera själv. Jag gillar den första, med de olikfärgade äpplena. Och nr 3. Gulligt med handskrivna meddelanden som gästerna kan stå och läsa på medans de väntar på att vi öppnar dörren. Fast jag skulle nog använda lite mer rött i oxå. För at verkligen göra den riktigt julig.

Fast det är klart - en vackert bunden mosskrans är nästan ALLTID oslagbart vackert.

 1. Glada äpplen
 2. Elegant
 3. Lappar
 4. Gröna äpplen
 5. Skir
 6. Mossig
 7. Påfågel
 8. Mossa och rosett

Och sen har vi ju en mer neutral färgskala. Grå-blå-brun-vit. Lixom. Kottekransen i mitten är fantastisk. Snudd på magisk om du frågar mig och inte omöjlig att göra själv heller. Det gäller bara att ha tillgång till kottar. Vi har kottar. Men de är rätt små. Jag kanske skulle ta och göra en mindre kottekrans till verandan?


 1. Primitiv
 2. Säckväv
 3. Vita bär
 4. Julkulor
 5. Kottar
 6. Garnnystan
 7. Spretig
 8. Kaffefilter
 9. Vitt och guld

För att bestämma vilken krans man vill ha, så får kanske kika lite på sitt hus. Och komma fram till vad man själv tycker passar på det. *tänker* Asså.... vi bor ju i ett tegelhus från 60-talet. Med mörkbrun dörr. Jag undrar om det inte får bli en grankrans med handskrivna lappar på? Det går ju lixom i stil. 60-tal och barrväxter. Jag får grunna ett varv till.För... det här är ju annars en väldigt väldigt vacker krans, tycker jag. Så enkelt, men ändå så elegant. En kvistkrans med tre buketter i julfärger och en enkel jutevävsrosett. Bokstaven kan man ju skippa. Kanske sätta dit en liten God Jul skylt isället? Ojojoj... det blir svårt det här.


Källa
Det är ju snudd på att man blir grinig som Grinchen av alla valmöjligheter. 

KällaOk, fram med det nu. Vilken är din favorit? 

Erkänn... det är Grinchen va? ;)

/ak


3 kommentarer:

 1. hej vilken bra ide att använda tomteluvan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe... ja, tyvärr kan jag ju inte ta credit för att ha gjort Grinchen-kransen.... men kul är den. :)


   /anna-karin

   Radera
  2. Hmmmm .... såg precis att länkarna hade trillat bort från de två sista. Åtgärdat nu.


   /ak

   Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...