4 april 2014

Kajutan

Förra helgen fick Älsklingen spelet på avsaknaden av belysning i vår lilla hall utanför badrummet och gjorde helt sonika en egen. Av några gamla brädor och fyra LED-spotar som vi hade hemma.


Och jag, jag blev så inspirerad att jag målade och tapetserade hela hallen. Från taket ner till golvlisterna. Bara så där!! Vi rev ner de gamla sjögrästapeterna för flera år sedan när vi gjorde stora hallen men... tja... sen kom jag lixom av mig. Och den här lilla, lilla snutten utanför badrummet som går som en gång mellan stora hallen och arbetsrummet blev ... lixom.... kvar. Med fulfuru i taket och fula väggar.

Men så fick då Älsklingen sitt ryck och av bara farten så ryckte hela jag till oxå. Ska väl erkänna att jag precis har upptäckt non-woven tapeter och helt plötsligt blev allt så mycket enklare. Vanliga papperstapeter befattar jag mig överhuvudtaget inte med. Det är kladdigt och jag får ALLTID lim på framsidan på alla våder.Och de ska vikas på ett speciellt sätt så de får svälla. Och sen när man väl sätter upp dem, så river man sönder dem. Varenda gång. Därför målar jag helst. Vilket innebär en massa underarbete. Som jag egentligen inte gillar. 


Men non-woven är en helt annan sak, serru. För de är gjorda av nåt oorganisk material vilket innebär att de varken krymper eller sväller så man kan limma direkt på väggen. Sen rullar man bara ut tapeten och fäster högst upp, slätar till och trycker till och skär till sist av längst ner. Så. Himla. Enkelt. Dessutom sätter man upp tapeterna kant-i-kant så man behöver inte ens bekymra sig om fula skarvar. 

De här tapeterna köpte vi på Rusta och de var synnerligen enkla att sätta upp. Trodde väl aldrig att jag frivilligt skulle sitta och göra reklam för Rusta, men är man arbetslös så får man handla där man har råd. Och hittills kan jag inte klaga på kvaliteten heller så.... go figure.


Dörren du ser i hörnan på bilden här ovanför går in till badrummet och både dörr och badrum ska oxå fixas till. Egentligen skulle vi behöva blåsa ut hela badrummet och göra om från scratch och det ska vi göra. Någon gång. När jag har fått jobb. Tills dess får blir det "uppfixning" av badrummet med sammanhängande tema till hallen.

Vilket tema? Tjaa... om vi säger så här. Hallen kallas numera kajutan. Tapeterna är gamla kartor.... eller kanske sjökort? Och har man nu en sjöofficer i familjen så måste väl kanske det hintas någonstans. *nudge nudge, wink wink - know what I mean, know what I mean* ;)

Jag återkommer med mer bilder vartefter vi fixar vidare.


/ak
1 kommentar:

  1. Visst är det skönt när man får rycket och göra klart det sista! Har hört talas om att det ska finnas en byggfirma som heter "sista listen" som kommer och fixar just det där sista. Vet inte om det är ett påhitt, men jag tycker att det är en fantastisk affärsidé!
    Hemma har jag ett badrumstak som borde fixas. Vi glömde helt enkelt bort att titta upp när vi gjorde den stora renoveringen... Och nu känns det sådär att dra fram penseln och riskera att skvätta färg på kaklet. Nångång så.

    SvaraRadera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...