24 februari 2014

Bästa nyheten på länge

Idag vaknade vi upp till den bästa nyheten vi hört på länge. En nyhet som spred ett leende från öra till öra på mig.


Våren är här! Nu! Idag!

Länk till DIY svarta tavlan här

Jo, det är sant!! Rent meterologiskt så har nu södra Sverige fått vår. Och det förklarar så mycket. 

1. Alla miljarders med tovor den här figuren har fått. Det är samma sak varje vår. När det börjar bli lite varmare och lite fuktigare ute, då får hans päls tupp-juck och bestämmer sig för att bli en tovad matta. Jag klipper och klipper men jag hinner inte med. Han går från helt o-tovig, till en enda stor tova på en fikarast. Jag lovar!


2. Fåglarna! Men herre jösses. Snacka om att muta in revir och hota grannar. Det pips och kvittras och hålls på i buskarna så man blir alldeles slut. På ett bra sätt asså.


3. Ljuset! Solen! Blå himmel!
4. Blommorna! Det spirar och gror överallt.

 


Det här krävde någonting nytt på svarta tavlan och vad då bättre än ett litet Nalle Puh citat.  Och en liten blomma. En liten vit pärlhyacint. Jag är totaltorsk på pärlhyacinter. Det är helt underbara, om du frågar mig. Och de här skira, vita är som en dröm.

Japp, nu är det vår. Gissa om vi kommer att bli ledsna när bakslaget kommer och det blir kallt och vi får lite snö igen. För så är det alltid. Tur då att man har nära till plantskolan så får man gå där och sniffa i luften tills vädret blir bättre utomhus.

Och kanske köpa med sig en liten pärlhyacin - eller två - som man kan ha i kruka på bordet.


/ak

2 kommentarer:

 1. Å, så underbart med vår. Här är det inte sol nog att knoppas ute än. Men vinterjackan knäpptes upp och mössan åkte av tidigare idag. Det luktar lixom hopp om vår i luften. En sån där dag när man inser att även om det kommer kyla och snö igen så är den inte här för att stanna längre. En tur till blomsteraffären vore inte fel =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart!! Varje år vid den här tiden så börjar det krypa i kroppen på mig. Jag måste ha ljus. Och luft. Och sol. Och ljus. ;)


   /anna-karin

   Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...