1 maj 2014

Renovering av hönshus


Förra året hade jag höns. Sen sålde jag dem pga en massa olika trista anledningar. Och kvar hade jag bara ett tomt och tyst hönshus. Och vem vill ha ett tomt och tyst hönshus? Inte jag i alla fall. Därför har beslutet tagits att det är dags för nya inneboende. YAY! :D

Men innan det blir inflyttning måste huset renoveras lite. Fräschas till lixom. Så, i förra veckan så tvättade jag hela hönshuset invändigt med ättika. (För ättika funkar på ALLT! Verkligen. Prova. Du kommer inte att bli besviken.) Och sen skurade jag och sköljde så det var en hel sjö därinne. Efter att ha tömt ur sjön så har huset stått på tork, med öppna dörrar och borttagna fönsterrutor. Och eftersom vi haft högsommarvärme här nere så torkade det ganska fort. Idag var det svalare och då passade det perfekt att slipa hela huset, dammsuga och sen måla. Nu är första lagret färg på och det är vitt och ljust och fint. Eller... ja man ser ju att det kommer att bli fint när jag har målat en eller ett par gånger till. Och sen med liggande, brunmålad panel utanpå så blir det kanon.

Nu hoppas vi bara att kommunen är snälla och ger mig tillståndet jag behöver för att få hålla höns. Förra året bröt jag nämligen mot reglerna. Helt ovetandes, bör jag väl tillägga. Jag pratade med kommunen för flera år sen och då fick jag informationen att tillstånd inte behövdes, så när det var dags skaffade jag bara hönsen glad i hågen. Och SEN, när jag på omvägar fick höra att man trots allt behövde tillstånd (och kollade igen med kommunen och fick det bekräftat) så var jag redan på väg att sälja dem. Tur i oturen, lixom. Det här gången vet jag vad som gäller och ansöker om tillstånd från början. Hoppas bara de inte tar flera månader på sig innan de tar ett beslut. Håll tummarna!


/ak

2 kommentarer:

 1. Håller absolut tummarna! Jag önskar oxå att jag hade möjligheten att ha höns. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!! Gulle dig Sara! :D Hoppas du får möjligheten nån dag och ha egna. De är underbara. :D


   /anna-karin

   Radera

Hallo där snygging!
Tack för att du vill lämna en kommentar på min blogg! Jag blir alldeles jätteglad. Och varm och gosig i hjärtat. Sådär som man blir av en kram.


/anna-karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...