Vissa är inte heller så förtjusta i maränger. Det gnisslar tydligen som frigolit. Och frigolitgnissel är lika med dödens läskigt. Andra däremot, tycker att maränger det är inte dumt det. Särskilt hemmagjorda, lite sega... med choklad. Mmmmm......
Sega chokladmaränger
10-12 st, 125 grader i ca 60 min.
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 50 gr mörk blockchoklad av bra kvalité
Gör så här
- Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ över vattenbad på låg värme så att den långsamt smälter.
- Medan chokladen smälter, häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
- Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa med en elvisp på medelhastighet, tills smeten börjar "fluffa" till sig. Det tar ungefär 5-10 minuter.
- Tag då skålen från värmen och fortsätt vispa, nu på högsta hastigheten, tills marängen är sval och tjock. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att få marängen i huvudet, när den är färdigvispad.
- Häll i den smälta chokladen i marängen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
- Klicka ut marängen i 10-12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!
Njut.
♥
/ak
"Vissa" här hemma sa plötsligt igår " ska vi slänga ut granen?". Jaaaa!!! Till min lycka! Vardagsrummet återtaget!
SvaraRaderaLyllos dig. "Vissa" sa här hemma, så sent som för ett par timmar sen: "Titta vad juligt och fint det blev med stjärnan, när jag släckte de andra lamporna". WTH?? ;)
Radera