tag:blogger.com,1999:blog-546803756652569750.post1088837351385234181..comments2023-11-15T22:38:28.574+01:00Comments on No Ordinary Daisy pysselblogg: SaftMajaAlhttp://www.blogger.com/profile/16532581501912804003noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-546803756652569750.post-58144258600789638112013-08-16T16:16:59.398+02:002013-08-16T16:16:59.398+02:00Då borde man ju kunna återanvända gamla burkar med...Då borde man ju kunna återanvända gamla burkar med lock? Det är ju VÄLDIGT bra! <br /><br />♥<br />/anna-karinAlhttps://www.blogger.com/profile/16532581501912804003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-546803756652569750.post-79739017741285104902013-08-16T14:31:17.684+02:002013-08-16T14:31:17.684+02:00Ja, jag menar sådan burkar som man köper sylt, röd...Ja, jag menar sådan burkar som man köper sylt, rödbetor och sånt i. När man sätter på locken sedan man fyllt det varma i burken, så ska den lilla upphöjningen på mitten ploppa ner efter ett tag. Då är det lufttätt och håller sig så tills man öppnar locket.Märit i Mariehemhttps://www.blogger.com/profile/17467373440063007101noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-546803756652569750.post-44313972009384086842013-08-12T10:59:34.752+02:002013-08-12T10:59:34.752+02:00Men men men... MÄRIT!! Svartvinbärssaft som är det...Men men men... MÄRIT!! Svartvinbärssaft som är det godaste som finns!! Maken hojtar och skriker att han vill ha svartvinbärssaft och jag säger: -Inte förrän nästa år. Svarta vinbären är slut, borta, uppätna för iår i Blekinge. <br /><br />Och jag har ju aldrig använt en maja förut, så än så länge så bara förutsätter jag att det blir bra. Tee-hee... för sån är jag. ;) <br /><br />I beskrivningen står det att man kan använda både päron äpplen men man måste skära de i mindre bitar först. Och vårt enda träd bär så fruktansvärt mycket frukt så det kan ju vara värt att test iaf! Kommer definitivt tala om hur det gick. Både succéer och fiaskon. Lovar. ;) <br /><br />Klicklock säger du!? Toppen. Det noteras. <br /><br />♥<br />/anna-karinAlhttps://www.blogger.com/profile/16532581501912804003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-546803756652569750.post-12253639399104981832013-08-12T10:43:22.893+02:002013-08-12T10:43:22.893+02:00Har också en Saftmaja efter min mamma - till och m...Har också en Saftmaja efter min mamma - till och med en rostfri sådan - men glömde den i sommarstugan i en annan ände av landet! Nu dignar svartvinbärsbuskarna av bär och jag låter det drösa i backen! :-(<br /><br />Min erfarenhet av Saftmajan är att den är ett alldeles utmärkt hjälpmedel för att producera saft. Men...jag tycker faktiskt att saften blir godare på det gamla sättet med uppkok och avsilning. Kan inte förklara varför, men så upplever jag det. Det är bara det att det är så himla slabbigt, så då får det vara...<br /><br />Undrar hur du tänker dig med äppeljuicen? Blir den bra om man kokar den först? <br />Hoppas att du berättar på bloggen hur det går!<br />Jag brukar mixa äpplena och sedan pressa ur musten. Först när den är i flaskor/burkar hettar jag upp till 73° i några minuter.<br /><br />Förresten - ett tips - förra året kom jag på att använda sådana glasburkar som har klicklock. Tycker att det har fungerat mycket bättre än flaskor. Lätt att diska och att kontrollera att det är lufttätt!<br />Ingenting har möglat när locken har varit "klickade". Märit i Mariehemhttps://www.blogger.com/profile/17467373440063007101noreply@blogger.com